Πλιακοστάμος-Ρομαντικός προορισμός το νοσοκομείο Λιβαδειάς

Πάνω από τρεις τουλάχιστον ώρες (15.30 – 19.00) το νοσοκομείο Λιβαδειάς βρέθηκε σε κατάσταση γενικού μπλακ-άουτ.

Ο πανικός και η αναστάτωση που δημιουργήθηκε δεν είχαν προηγούμενο. Ασθενείς στα επείγοντα ανέμεναν να εξεταστούν ενώ οι νοσηλεύτριες άναψαν φακούς και κεριά σε απεγνωσμένη προσπάθεια φωταγώγησης του χώρου και ανάστασης του Κυρίου για δεύτερη φορά φέτος.

Ένας απελπισμένος άναψε το κινητό του κι έκανε πρόταση γάμου στην καλή του, μου πρότειναν να γίνω και κουμπάρος. Οι ασθενείς στα τμήματα βρέθηκαν στο απόλυτο σκοτάδι, κάποιοι προσφάτως χειρουργημένοι, αδυνατώντας να αυτοεξυπηρετηθούν.

Ευχής έργον και τύχη αγαθή που δεν βρισκόταν σε εξέλιξη τοκετός ή επείγον χειρουργείο γιατί σε τέτοια περίπτωση ο ασθενής σίγουρα θα είχε απρόβλεπτη εξέλιξη.

Στο τμήμα Covid υπήρχε ασθενής με σοβαρότατο υποκείμενο νόσημα και μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου που αναγκάστηκε να αλλάξει τη διαδικασία αερισμού του.

Τρεις αιμοκαθαιρόμενοι από τους επτά της τρίτης καθημερινής βάρδιας που ανάμεναν να ξεκινήσουν τη συνεδρία αιμοκάθαρσης προωθήθηκαν στην τοπική ιδιωτική μονάδα αιμοκάθαρσης.

Οι αποθηκευμένες μονάδες αίματος στα ψυγεία της αιμοδοσίας κινδύνεψαν κι άρχισαν να γίνονται συνεννοήσεις για μεταφορά τους στο νοσοκομείο Θηβών.

Φυσικά κανένα μηχάνημα του μικροβιολογικού και του ακτινολογικού δεν λειτουργούσε για όλη τη διάρκεια της διακοπής και κανείς δεν γνωρίζει εάν τελικώς έπαθαν ζημιές μετά από αυτή. Κανείς ασθενής δεν ήταν σε θέση να εξετασθεί πολύ περισσότερο να αντιμετωπιστεί αν κινδύνευε. Φανταστείτε τη φόρτιση ασθενούς που είχε σοβαρό πρόβλημα κι είχε καταφύγει στο νοσοκομείο αναμένοντας να διαγνωστεί ή και να χειρουργηθεί.

Ποιος σοβαρός υπεύθυνος γιατρός θα αναλάμβανε να διενεργήσει χειρουργείο κάτω από τέτοιες συνθήκες; Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη και με τι εχέγγυα να υπογράψει για τη μετέπειτα ομαλή λειτουργία του δικτύου; Αύριο θα γίνουν με ασφάλεια τα προγραμματισμένα χειρουργεία και οι συνεδρίες αιμοκάθαρσης; Γιατί στη συνολική υποβάθμιση του νοσοκομείου μας που συμβαίνει καρό τώρα με ξεκάθαρη ευθύνη της διοίκησής του και της 5ης υγειονομικής περιφέρειας να προστεθεί κι άλλη μια αιτία που στην ουσία υπονομεύει αυτή την ίδια την επιστημονική μας υπόσταση; Γιατί ως γιατροί να νιώθουμε τόσο μα τόσο εκτεθειμένοι στον επαγγελματικό μας χώρο και να μην μπορούμε να διασφαλίσουμε ούτε τα στοιχειώδη για τους ασθενείς μας; Πότε ξανάγινε αυτό;

Στην υπό επίθεση Ουκρανία και με συνθήκες καταφυγίου οι γεννήτριες λειτουργούν και μπορούν να γίνουν ακόμη και χειρουργεία. Ποτέ και πουθενά ξανά τέτοιες καταστάσεις εξαθλίωσης και υποβιβασμού των ιατρικών υπηρεσιών δεν έχουν καταγραφεί. Νιώθουν καλά οι ιθύνοντες; Κοιμούνται ήσυχα; Θα επιβραβευτούν με την παραμονή στη θέση τους; Σας ανακοινώνουμε πάντως ότι με τη διοίκηση του νοσοκομείου Λιβαδειάς έχουμε πάρει οριστικό διαζύγιο με την ακέραια ευθύνη να βαραίνει εκείνη και μόνο λόγω των επιλογών της που κάνει από την αρχή της θητείας της.

Η βλάβη σε κάποιο βαθμό αποκαταστάθηκε περίπου στις 19.00 μετά από κινητοποίηση συνεργείου που ήρθε από την Αθήνα, οι διακοπές βεβαίως όμως συνεχίζονται αλλά ευτυχώς ενεργοποιείται προς το παρόν η γεννήτρια. Μας μοίρασαν και φακούς και μοιάζαμε σαν ανθρακωρύχοι, το προσπάθησαν φιλότιμα!! Κρίσιμα ερωτήματα: – Τίθεται ή όχι σε μέγιστη επισφάλεια η όλη λειτουργία του νοσοκομείου και οι κρίσιμες υποδομές του; – ποια η εμπιστοσύνη των ασθενών που προσέρχονται σε αυτό όταν εν έτει 2022 με μια διακοπή ρεύματος εκτίθενται με τόσο σοβαρό τρόπο τόσοι άνθρωποι ευπαθών ομάδων; – ποιο το μέλλον του νοσοκομείου Λιβαδειάς με μια διοίκηση ανίκανη, ανήμπορη κι απρόθυμη να προστατέψει το προσωπικό του που μετακινείται για να καλύψει τρύπες για το θεαθήναι ώστε να φαίνεται ότι λειτουργούν ήδη απαξιωμένες υγειονομικές δομές; – για ποιο λόγο θα πρέπει να ανεχόμαστε ανθρώπους (διοικητής 5ης ΥΠΕ) που υπογράφουν μετακινήσεις γιατρών (νεφρολόγου, χειρουργού, παιδιάτρου) από το νοσοκομείο μας όταν ήδη δεν επαρκούμε και υπάρχουν ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες; Ξεκάθαρα η διοίκηση του νοσοκομείου Λιβαδειάς μαζί με την 5η υγειονομική περιφέρεια διάκειται εχθρικά απέναντί μας, μας αγνοεί και με τις αποφάσεις της προκαλεί την έκθεση της υγείας των ασθενών μας μη εξασφαλίζοντας ούτε τα στοιχειώδη. Αν η Νέα Δημοκρατία επιμένει στη διατήρηση στη θέση τους του διοικητή του νοσοκομείου Λιβαδειάς αλλά και του διοικητή της 5ης ΥΠΕ επιβραβεύεστε την δεόντως. Θα έχετε σύντομα την ευκαιρία.

Και ναι ΔΕΝ ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ αλλά τέτοια αλαζονεία σπάνια συναντάς.

Σχετικά

Μία άποψη για το “Πλιακοστάμος-Ρομαντικός προορισμός το νοσοκομείο Λιβαδειάς”

  1. Πυθαγόρας

    Είναι ώρα να πάρει δρόμο και να μας αφήσει ήσυχους αυτή η νεοφιλελεύθερη παρέα με τα ακροδεξιά στολίδια της και τον εγωπαθή και ολίγιστο αρχηγό της.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα